Vraag en antwoord

Een overzicht van de veelgestelde vragen over Skinuals en Protect & Fill.

Selecteer jouw vraag hieronder.

Benieuwd naar de verzendkosten van jouw Skinuals Protect & Fill order? Dan hebben we goed nieuws voor je! Voor bestellingen in Nederland rekenen we namelijk geen verzendkosten!

Gratis verzending in Nederland!

Voor bestellingen buiten Nederland worden de verzendkosten voor het afrekenproces getoond.

Daar kunnen we kort en krachtig op antwoorden. De gehele formule van Protect & Fill is volledig vrij van toevoegingen. Het bevat dus ook geen toegevoegde suikers, of (synthetische) kleur- geur- of smaakstoffen. Kortom, Protect & Fill is clean label geproduceerd.  

Wat goed dat je meer wilt weten over over de juiste supplementen en kritisch bent. We juichen dat alleen maar toe! 

Wij, Inge Backx en Samantha Jordaans, de bedenkers achter Skinuals hebben meer dan 15 jaar ervaring in de voedingssupplementenbranche. We staan achter de kracht van hoogwaardige supplementen, als aanvulling op de voeding, maar konden juiste supplement voor haar- en huidverbetering niet vinden.

Al hetgeen wat er al op de markt is, bevat niet de juiste vorm, dosering, verpakking, wetenschappelijke onderbouwing en/of voldoet niet aan de wetgeving. 

Via het Kennisinstituut voor Voeding & Huid dat we in 2020 oprichten kregen wij dagelijks de vraag welk merk we adviseren. Het voelde niet goed om een merk te adviseren waar de ingrediënten bijvoorbeeld los in een pot zitten of waar concessies in zijn gedaan. 

Precies om die reden hebben we later in 2020 Skinuals opgericht waar we voedingssupplementen voor specifieke huidindicaties ontwikkelen. Het is onze missie om een supplementenlijn aan te bieden die op alle fronten boven de rest uitsteekt. Zeg maar, de ‘Rolls-Royce’ onder de supplementen voor de huid.

Zo bevat Skinuals Protect & Fill bijvoorbeeld als enige merk ter wereld 10 gram gehydrolyseerd viscollageen per dagdosering met daarnaast kostbare ingrediënten als betacaroteen, lycopeen, luteïne, astaxanthine en vitamine E. Wij willen gaan voor resultaat en daarvoor halen we alles uit de kast!

Dus wil je kwaliteit, resultaat en alleen het beste van het beste, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Skinuals ‘Protect & Fill’ is hét product voor huid- een haarverbetering van binnenuit.

Het is breed inzetbaar en voor alle klanten geschikt die het huidverouderingsproces (zo lang mogelijk) willen vertragen, m.u.v. mensen met een allergie voor vis en schaaldieren, zwangere vrouwen en mensen met een veganistische leefstijl

Het collageen in Protect & Fill is Halal geschikt. 

Skinuals Protect & Fill is een complete anti-aging totaalformule waarbij je ook werkt aan de lange termijn gezondheid. 

Protect & Fill bevat 18 hoogwaardige ingrediënten. Denk aan 1047 mg vitamine C (in de zuurvrije vorm), 1500 mg glucosamine, 800 mg chondroïtine en 20 µg vitamine D. Het helpt de huid er stralender uit te zien en vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden.

Je kunt Skinuals Protect & Fill inzetten als kuur van minstens 3 maanden. Nog beter is het om het dagelijks te blijven gebruiken. Het is wetenschappelijk bewezen dat de werking na 3 maanden optimaal is en afneemt zodra men stopt. Met Protect & Fill behoud je de stevigheid van de huid en help je de hydratatie van de huid te verbeteren. Met deze rijke dosering draagt dit product bij aan de vorming van collageen en helpt het de huid van binnenuit te versterken*.  

Inge: ‘Uiteindelijk is het bij ieder supplement zo dat je het moet blijven innemen wil je het ‘resultaat’ vasthouden. Een dagcrème smeer je immers ook iedere dag. En… net zo belangrijk of misschien nog veel belangrijker, met Protect & Fill is er geen kans op een disbalans. Vraag maar eens na bij de gemiddelde gebruiker wat ze gebruiken en je hoort ze zo een aantal ‘potjes’ opnoemen. Een multivitamine, een huid- haar- nagel formule, een omega capsule, een glucosamine product voor de gewrichten, een extra vitamine C preparaat voor de wintermaanden etc. Het principe ‘meer is beter’ is zeker niet altijd waar en kan zelfs voor klachten zorgen op de lange termijn.’

Bij Skinuals weten we wat we doen! Dus wil je kwaliteit, een goede wetenschappelijk onderbouwing én alleen het beste van het beste? Dan helpen we jou graag met alles wat nodig is om te starten. Met Protect & Fill weet je zeker dat alles in de juiste verhouding, vorm en dosering zit. 

 

*Vitamine C, Zink

Bij Skinuals gaan we alleen voor het hoogst haalbare en dat is alleen mogelijk door de grondstoffen goed te beschermen. Want veel grondstoffen, zoals bijvoorbeeld vitamine C en carotenoïden, zoals betacaroteen, luteine en zeaxanthine, zijn erg gevoelig voor licht, lucht, vocht etc.. 

Zodra een verpakking open is komt er licht, lucht en vocht bij en gaat het product hard achteruit. Bewaar dus nooit los poeder in een pot ook niet voor één dag. Je zult misschien denken: ‘de verpakking staat nooit lang open’, maar eenmaal geopend en het proces van achteruitgang gaat in werking. 

Een verpakking als een pot met een maatschepje was dus geen optie voor ons. Bij Skinuals weten we heel goed wat we doen en een goed product start bij goede kennis over kwaliteit en productontwikkeling.

We adviseren iedereen te starten met 1 stick per dag gedurende 3-6 maanden. 

Je kunt al enkele verschillen merken na 4 weken gebruik, maar voor een optimaal resultaat moet je vaak iets langer geduld hebben. Je moet je ook realiseren dat de huid-, haar en nagels het eindstation zijn waar de vitamines en mineralen naartoe gaan. Mochten er al tekorten zijn in het lichaam dan gaat het lichaam die eerst aanvullen, voordat de nutriënten in de huid worden aangevuld. Dus praktisch, start met 1 stick per dag gedurende 3-6 maanden en ervaar zelf wat suppletie van binnenuit kan doen!

En hoe dan verder na die 3-6 maanden? Eigenlijk ook heel simpel. Vanaf 30 jaar blijft het advies 1 stick per dag. Ben je jonger dan 30 jaar? Dan nemen we als uitgangspunt, 1 stick om de dag.

Ook voor het starten met intensieve huidbehandelingen is het advies om, indien mogelijk, eerst van binnenuit te beginnen. Dit zal de behandelingen en het blijvende resultaat alleen maar ten goede komen.

Hoewel we bij het ontwikkelen van Protect & Fill met zoveel mogelijk mensen rekening hebben gehouden zijn er zijn ook mensen voor wie het product minder of niet geschikt is.

Het product is niet geschikt bij een allergie voor vis en/of schaaldieren. Het is ook niet geschikt voor klanten met een veganistische leefstijl, omdat er bestanddelen uit ‘vis’ en ‘schaaldieren’ in het product zitten.  

Raadpleeg een deskundige bij zwangerschap en lactatie. Tevens is het niet aan te raden het product in te zetten bij ziekte, zoals kanker.

Bij twijfel of gebruik van medicatie, neem dan contact op met jouw behandelend arts.

Skinuals is echt een totaalformule. Gebruik je nog vitamine C, glucasamine, chondroïtine, extra collageen of extra hyaluronzuur dan mag je daarmee stoppen. Deze ingrediënten zitten namelijk in een hoge maar veilige dosering in Skinuals Protect & Fill. 

Wat goed dat je meer wilt weten over voeding en de huid! Wil je alles weten over voeding, suppletie en huidveroudering? Volg dan de geaccrediteerde opleidingen van hét Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH). Protect & Fill is gebaseerd op deze opleiding en al het onderzoek dat hieraan vooraf is gegaan. Heb je al een opleiding gevolgd van het KIVH? Dan ben je bij Skinuals dus gegarandeerd van de wetenschappelijke onderbouwing en kwaliteit die je van het KIVH gewend bent. 

Wist je dat de opleiding ‘Voeding, suppletie en huidveroudering’ geaccrediteerd is voor schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en diëtisten. 

Het is de missie van het KIVH om voeding een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen. 

Wil je ook de opleiding volgen, meer kennis opdoen en daarvoor een certificaat ontvangen? Ga dan naar www.kivh.nl/opleidingen 

Wat goed dat je nog meer wilt weten over voeding en de huid. We verwijzen je graag naar hét Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) waar je geaccrediteerde opleidingen en korte cursussen kunt volgen. 

Want met voeding en suppletie is nog zoveel meer te bereiken, je moet alleen weten hoe. 

Ga naar www.kivh.nl voor alle opleidingen en cursussen.