Je hoeft niet 30 mandarijnen op een dag te eten voor collageen aanmaak!

Auteur: Liza Koppen

Wist je dat vanaf het 30ste levensjaar het vermogen om collageen aan te maken met 1,5% afneemt en de collageenconcentratie met 1% per jaar afneemt. Collageen wordt hedendaags veel toegevoegd aan bijvoorbeeld crèmes, echter is het molecuul te groot om de huid (dermis) van buitenaf te bereiken en raden wij het gebruik van een collageen supplement aan. Veel verschillende collageensupplementen zijn op de markt te vinden, maar waar moet je nou op letten? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Collageen supplement weke vorm is het beste?

Huidveroudering is iets waar ieder mens mee te maken krijgt, denk aan fijne lijntjes, rimpels en een droge huid. Huidveroudering wordt veroorzaakt doordat de hoeveelheid collageen, (dat zich in de dermis bevindt,) afneemt naarmate men ouder wordt. Factoren zoals stress, roken, alcohol inname en blootstelling aan UV-licht versnellen dit proces. Collageen is een eiwitsoort die zorgt voor een stevige en flexibele huid, en komt van nature voor in ons lichaam. Collageen is dus erg van belang voor ons!

Hoe houd ik mijn collageen op peil?
Als collageen zo van belang is bij het houden van een stevige en flexibele huid, wat kun je dan doen om het niveau op peil te houden? Collageen komt als zodanig nauwelijks voor in onze voeding. Het lichaam kan, onder invloed van vitamine C, zelf beperkt collageen aanmaken. Je moet dus o.a. voldoende vitamine C innemen om een gezonde huid te krijgen of houden. Met 80 mg vitamine C per dag (2-3 mandarijnen) wordt de aanmaak van collageen al gestimuleerd. Maar onderzoek wijst uit dat de huid extra beschermd kan worden tegen zonschade, en dus collageenafname, bij doseringen vanaf 1000 mg vitamine C per dag. Om deze hoeveelheid te behalen zou je minimaal 30 mandarijnen per dag moeten eten, niet helemaal realistisch, maar het kan ook anders!

Meer weten over de rol van voeding bij het huidverouderingsproces? Zie KIVH voor geaccrediteerde opleidingen.

Naar opleidingen

Welke type collageen is het best?
Naast voeding kunnen supplementen worden ingenomen. Op de markt zijn verschillende collageen-supplementen beschikbaar, uit verschillende bronnen. De beste opname door het lichaam vindt plaats bij collageen in gehydrolyseerde vorm, dit zijn hele kleine opneembare deeltjes, en met een laag moleculair gewicht. Viscollageen heeft de beste wetenschappelijke resultaten. Na inname worden deze deeltjes afgebroken tot losse aminozuren en maakt het lichaam hier collageen van, in het type en op de plek waar het nodig is.

 

Skinuals helpt jou je collageen op peil te houden.
Ben je op zoek naar een collageen-supplement dat voldoet aan de belangrijkste voorwaarden voor goede opname en van hoge kwaliteit is? Kijk dan niet verder, want Skinuals Protect & Fill:

  • is de enige in de wereld die 10 gram gehydrolyseerd viscollageen per dagdosering heeft;
  • bevat een smaakloze viscollageen van Peptan, waardoor het geen vieze vis nasmaak heeft;
  • bevat de meest stabiele vorm van collageen en kan dus goed worden ingenomen in combinatie met de 17 andere ingrediënten;
  • bevat meer dan 1000 mg vitamine C, in de zuurvrije vorm, voor het extra stimuleren van collageenaanmaak en beschermen tegen UV-schade.

Naast het feit dat het viscollageen in Skinuals Protect & Fill goede eigenschappen voor het  lichaam bevat, is het ook nog eens duurzaam. De producent Peptan richt zich op het verbeteren van dierenwelzijnsnormen. Dit vinden wij bij Skinuals ook erg belangrijk! 

Meer weten over Protect & Fill? Dan verwijzen we je naar de productpagina voor meer informatie.

Naar producten

Wat moet je onthouden?
Collageen is een belangrijke stof voor een gezonde huid. Het lichaam maakt dit zelf aan, waarbij de hoeveelheid afneemt met de levensjaren. Gelukkig kun je de collageenaanmaak met vitamine C uit voeding stimuleren. Naast voeding kun je supplementen nemen, waarbij viscollageen de beste vorm is. Skinuals Protect & Fill is een supplement dat voldoet aan alle eisen voor een goede collageen-opname!